mybigthings

Alla inlägg den 10 mars 2011

Av mybigthings - 10 mars 2011 13:36

Är ett läkemedel mot astma om luftrörsmedicinerna inte hjälper för små barn fram till 5 års ålder(från 5 månader). Alltså långtidsverkande kortisonet inte hjälper. I Edwins fall är det Pulmicort och Airomir(= Kortidsläkemedel).


Vi har tyckt att Edwin blivit sämre i sin astma denna vinter och att fökylningarna duggat lätt och hostan varit besvärlig. Nu senaste veckan har det blivit ännu sämre. Mer hosta framförallt torrhosta vid ansträngning och nattetid. I 2 dagar har han klagat att hostan är jobbig och att han inte kan leka pga denna. Då SKÄR det rejält i mammahjärtat. Det skall alla veta. När ens barn klagar och ha ont skär det riktigt i en. Som om någon vrider om i lillhjärtat :(. Så då blev det idag ett besök på hälsocentralen med big skrutt dvs Edwin.


Då tyckte den kvinliga läkaren att vi skulle pröva Singulair. Känns riktigt bra att det finns hjälp att få. Prisa Sveriges sjukvård. Mycket kan man säga men jag är otroligt tacksam över vården som finns att tillgå.


Nu springer Edwin och berättar för alla att han har fått medicin för hostan. Då känns det mycket bättre. Hur skulle Ni reagera om erat barn inte tyckte att de kunde leka pga att de hostar för mycket? En 3 åring??? Skärande??


Bye

Av mybigthings - 10 mars 2011 13:29

Ja det är frågan för Hugo just nu. Är faktiskt lite lur att han fått denna otroligt vanligt och smittsamma åkomman. Åkomma låter förfärligt, eller vad tycker Ni? Skulle jag aldrig använda i mitt jobb*fnissar*.

Iallafall har Hugo 2 senaste nätterna varit kladdig i ögonen. Inte så mycket jag ens tänkte tanken om en ögoninflammation, men idag har jag misstankar :).

Rinner mer ur ögonen och otroligt gnällig liten gullprupp. Tyckte varken jag eller S dock inatt. Att han var gullig alltså.


Så nu gör vi följande för inväntan om det är ögoninflammation eller inte:

* Rengör med bomullstuss och byter mellan ögonen så absolut inte samma används till båda ögonen(Hugo har på vänstra ...eller misstänkt..)

* Byter kuddvar/kuddfodral varje dag.

* Byter handdukar oxå varje dag.

* Tvättar händerna ofta i övriga familjen oxå.

* Undvika att dela kudde med gullungen :).


Ja vi får se vart den tar vägen. Vi har faktiskt aldrig haft denna sjukdom här. Tur han inte är på dagis så man slipper VAB:a. Fast än så länge har han ju väldigt få symtom. Dagis skall ju undvikas först om allmäntillståndet är nedsatt eller väldigt kladdigt öga. VAB är INTE roligt.


Kram kram

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards