mybigthings

Alla inlägg den 31 mars 2011

Av mybigthings - 31 mars 2011 19:38

Äntligen fick vi arslet ut och köpte en säker Lekhjälm på intersport idag. En reebock blev det. Blev faktiskt riktigt rädd när jag läste artikeln på förskolan att ett barn faktiskt dött av en farlig vanligt hjälm utan det gröna spännet på. Började nästan få den här mammaklumpen i hjärtat. Blä för den. Skulle aldrig förlåta mig själv om Edwin avled på förskolan. ALDRIG!


Så då höll jag fram de 2 fjuttiga hjälmarna som var kvar. Verkar poppis nu efter alla förskolor skyltat med denna hemska olyckan. En svart och en rosa. HEMSK morsa jag är...Låta en kille välja på rosa och svart. KALLA PÅ PRESSEN och stoppa tryckmaskinerna något allvarligt har hänt....

ELLER?

Nä, men Edwin valde den rosa i tron om att den var lila som är hans nya favoritfärg. Förstår absolut inte vart han fått lila ifrån när vi absolut inte har något lila här hemma förutom jag då morsan som inhandlat lite lilla saker på senaste tiden.


Pappan kommer. Jag sade nämligen att han måste fråga S om den färgen duger. Hemskheter.. Ja, pappan kommer. Får lite större ögon när han ser sonen hundvalpeögon som säger.

-Pappa, vill ha denna jättefina hjälmen. Den är lila.

-Uhm..men den svarta då, var inte den fin?

-Nej, vill ha den lila. Sonen bestämd.

-Okej, du får den rosa hjälmen.


Tycker det är harmlöst och skulle aldrig sätta på honom en klänning eller andra typiska "tjejkläder", men en rosa hjälm är för mig inte hela världen.


Jag är nöjd när han bestämer. Dock inte alltid. Fast en kär vän sade. Men M det är inte hela världen om han spårat in totalt på bilar. Det är hans trygghet. Jo, det är ju sant och tack för den fina tanken. Värmde min dag!


Ps. bäst att köpa något lila till grabben. Nu har han frågat varje morgon. Lila idag mamma??


DS. Vi skall påbörja en skelningsremiss hoppas vi på eftersom våran optiker och S tycker han skelar. Får se hur det går. Vi väntar med spänning.

Chao

Av mybigthings - 31 mars 2011 19:15

Känns väldigt spännande.

Veckans meny vecka 14

A Medel: Kyckling med solrospestoströssel och spaghetti
B Medel: Sydamerikansk chiligryta med svarta bönor och färsk koriander
C Medel: Indonesisk köttfärslimpa med gurk-fraiche och ris
D Snabb: Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette.
E Tuff: Fänkålsbrässerad fläskytterfilé med parmesandoftande potatismos.

Visst låter det som en bra meny??

Låter som alla dagar utan den snabba med fisksoppa är nytt för oss. Den tror jag vi provat. Fast det finns ju oändligt med många alternativ på varje maträtt/recept så det kommer bli kul och nyskapande.


Min favorit såhär i förhand blir den "tuffa dagen" med fänkålsbrässerad fläskytterfile med parmesandoftande potatismos. Älskar att brässera kyckling så det blir kul att pröva på att brässera gris oxå. Brässering blir annars mycket gott för er som inte prövat på denna tillagningsmetod!!


Kram och ha en bra kväll!

Mat
Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards