mybigthings

Alla inlägg den 27 mars 2011

Av mybigthings - 27 mars 2011 21:15

Älskar denna fantastiska bok som jag fick låna av S syster H. Tack för jag fick låna denna underbara bok. Snart klar...


Hur underbar person är hon inte. Säger det hon tycker och tänker och kan dessutom vara rolig. Själv låter man bara gnällig och trött när det kommer något ur sin mun ibland. Känner igen henne mycket från solsidan. Cool person. Fram för mer sådana personligheter. Allt behöver inte vara så j***la perfekt hela tiden. Vi måste få vara trötta, gnällig och inte alls speciellt trevliga hela tiden. Fast vi får mer vänner då...Om det nu var viktigt...Att vara omtyckt av allt och alla hela tiden. Sådana härliga diskussioner för hon och berättar vad hon tycker.(obs inte vad jag tyckte...drog lite exempel)


Det har jag ibland tänkt på. För vem gör vi hela tiden saker och till vems förtjänst är vi snälla och trevliga hela tiden? För oss själva eller för andra...(har några helt underbara vänner som är bara goa och snälla och hur underbara som helst. Blir så GLAD när de säger nej eller jag orkar inte för då inser jag att även de faktiskt kan bry sig om sig själva ibland).


Är man en osjälvisk person i sina handlingar?? Gör man någonsin en osjälvisk handling egentligen?


 Forskare studerade vargar i flock. Ja, vargar är flockdjur och kan nästan inte leva själva. Ensam är absolut inte stark i en vargflock. Då kom forskarna fram till att vargarna även var själviska i sitt beteende att offra sig för flocken pga att den vargen ibland var den svagaste länken och för att flocken skall kunna fortsätta satte den vargen livet till..


Jag har faktiskt aldrig tänkt så utan tänker ofta att vi människor faktiskt är rätt osjälviska. Ja visst vi tänker på oss själva oxå. Självklart. Mer eller mindre.


Men är det så dumt då egentligen? Hur skulle det se ut om vi inte drog en lögn eller 2 eller hjälpte varandra. Det mår vi själva faktiskt bra av. Tror absolut inte på att vara ärlig i alla situationer. Jag vill mina vänner skall må bra för då mår jag bra. Det är mitt motto. Då kanske jag tyvärr inte alltid kan nå upp till deras önskningar men vänner är viktiga!!

Chao

Av mybigthings - 27 mars 2011 20:30

Fredagen började med fredagsslappande. Underbart.

Fortsatte med en lördag på en soligt härligt promenad med hela familjen. Det oxå underbart.

Lördagen bar av till middag hos äldsta brorsan med mina käre S och barnen. Mor och far var oxå bjudna. Grillat gott kött, potatisgratäng, 3 goda såser och en Shabblang... Alltstå shabblang är en efterrätt som kommer från en liten förort från Kåge. Väldigt god.


Berätta lite nu vad den innehåller.

- Chokladrulltårta runt om godheten

-Grädde

-Vaniljsås

-Bananer.


Detta i en underbart ihoprullad historia som liknar rulltårta. Men mycket godare.

Nästan lika god som en vän J brukar göra. Hon gör rulltårta (vanligt botten) men lemoncurd(hemmagjord eller köpt), grädde och hallon eller jordgubbar. Går absolut inte av för hackor.


Sedan hade vi barnvakt av mina päron för att få sova ut. Vi sov väldigt länge imorse. Med sommartiden och allt vaknade vi klockan halv tio med vintertid.


Kändes bra. Jag är trött av Hugo:s vakenhet senaste tiden och S har ont i halsen, tänderna osv. Massa trevliga symtom. Som vi helst inte alls vill ha. Verkar nästan som han håller på att få ögoninflammation oxå.


Nä nog om honom. Idag var vi och hämtade barnen förstås och sedan åkte vi och badade på badhuset hela familjen. Hur trevligt som helst. Hugo som jag tyckte skulle bara gnälla var glad och reserverad förstås när detta var för honom första badtillfälle sedan han kom till världen. Premiär i badhus helt enkelt.


Edwin trivdes som fisken och hoppade, åkte rutschkanna och bara skrattade. Helt underbart att se sina barn lyckliga. Det bästa som finns.


Kram

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards