mybigthings

Alla inlägg den 1 april 2011

Av mybigthings - 1 april 2011 19:24

Så verkar det som Edwin fått diaréan då. Igen suck suck och åter suck...


Blir så less. Hugo oxå för den delen. Edwin har hunnit med 3-4diareér idag och Hugo startade nu med 1.


Bytt aldrig dagis. Det är mitt tips. Barnet är inte van dagiset:s bakterier. Min teori just nu. Låter tokigt och helknäppt. MEN när vi bytte dagis förra gången(förra hösten) var Edwin förkyld JÄMT och HELA tiden. Alla barn verkade vara där med rinniga näsor och feber. Hade ett barn inte rinnig näsa så var det ovanligt.


Nu när vi bytte dagis i våras(förra) så har Edwin haft magsjuka 3 gånger ...skojar inte. Så alltså sedan i höstas 3 magsjukor och ev nu oxå. På sina 3 första år 1 gång och nu 3 gånger på 5-6månader. Blir otroligt less. Någon behöver bara säga magsjuka så får vi det.


Fast det är ju bara att gilla läget. Ta i barnets första 4 år och bita i det sura äpplet. Lägg till förkylningar oxå på detta. Då har Ni våran härliga familj.

Skall förklara varför de första 4 åren är viktiga i barnets immunförsvar och ända upp till 6 år.


Immunsystemet/försvaret födds vi med men det är fortfarande otränat tills barnet fyller ungefär 4 år. Ibland tycker jag synd om våra barn som drabbas så ofta. Men tror vi föräldrar lider mer än vad de själva fakiskt gör.


Måste få gnälla lite!!! Bara måste det :).


Och hålla tummarna diaréen bara var tillfällig idag.


Var idag och umgicks med en kompis H och hennes 2 småtroll. Vi hade väldigt trevligt. Barnen busade, knuffades, puttades, skrattades och hade fantasiskt roligt tillsammans. Underbart att se och få snacka av sig lite skit. Sådant som vi föräldrar behöver.


Kram och ha en bra helg!

Ovido - Quiz & Flashcards